Såå, har varit lite smått housebound de senaste dagarna. Är sjuk som ett litet marsvin (?).
 
Igår masade jag mig faktiskt iväg till jobbet och drog lite passivt aggressiva skämt back and forth med Alex samt pratade tatueringar och hur man får positiv särbehandling genom graviditet med Fia.
 
På kvällen gick jag hem till Frida och "hjälpte" henne barnvakta genom att dricka vin och kolla på film.
 
Har sett mycket film på senaste, bland annat När Lammen Tystnar som är en ny favorit over here.
Jag är väldigt mörk och svår.
Hittade äntligen "Goodbye Horses" som jag trodde hette "Dead by Horses". Jag känner inget behov av att dumförklara mig själv för det, båda titlarna är lika ologiska. En av kockarna på the Bottle Shop i Paris där jag jobbade lite kort ville spela den i restaurangen hela tiden, så fick den på hjärnan då och sen igen för ett tag sen. Vad är sannolikheten att man springer på den i en film liksom?
 
 
 
Nu kollade jag igenom arkivet för September 2011 och blev alldeles varm. Det var en så fin månad med picknick i Pigalle där jag skrattade så mycket att jag fick ont, solnedgång vid Sacre Coeur, powerkänslan av att kirra nytt jobb i Paris (if you can make it there, you'll make it anywhere), ledighet mellan de två jobben i två veckor i sensommaren med 30 graders värme... Varför flyttade man ifrån Paris egentligen?
 
Jaja, nu blir det någon form av lunch, sen måste jag luska reda på vad Frida har pysslat med eftersom hon är hemlighetsfull.
- It's complicated.
- Except it's not complicated at all.
Idag är det torsdag, och som en klassisk vecka för mig i London känns det inte som att måndag-onsdag har hänt. Oftast brukar inte så mycket hända då.
 
Igår slutade jag fyra och gick hem direkt för att sova, eftersom jag var ovanligt trött efter jobbet. Det enda jag fick gjort var att laga inte bara en, utan två middagar. Först bräserad rödkål med ägg och tomat (underligt men gott), sen spagetti med hemmagjord tomatsås. Jag var fortfarande inte mätt efter allt det. Är det bara jag som har såna dagar?
 
Anledningen att jag var trött igår var att Frida var en bra vän och tog med mig ut till Boogaloo i förrgår. Det behövdes verkligen. Jag lyssnade lite halvt på mannen som körde musikquizet och svarade mest på vilka låtar och artister som spelades vare sig det var frågan eller inte. Vi klappade lite på pubkatterna Starsky och Hutch. Vi snackade lite med ägartanten om julen (jag är så trött på att prata om den högtiden nu) och fick träffa en ny barmaid som jobbade sitt första pass. Kändes fint att vara tillbaka eftersom jag inte varit där på över en månad!
 
Söndag och måndag hände verkligen inte speciellt mycket. Jag och Steve tvingade vår andra flatmate Tess att smsa en kille hon dateat och pratar konstant om.
 
Men i lördags hade jag en av de bästa utekvällarna jag haft på länge! Jag, Steve och Tess satt alla och glodde i soffan, sen mötte jag upp med Frida för första gången sen november (hon har varit i Sverige)! Vi käkade burgare på the Diner i Camden, sen gick vi till Lock Tavern och försökte dricka öl trots att vi var proppmätta. Det gick hyfsat bra.
Vi mötte upp Pat och Finn för att gå till en rockpub vi aldrig varit på. En pub som varken jag eller Frida varit på i Camden är ju inte direkt vanligt, så vem kan motstå ett sånt erbjudande?
Jag kommer inte ihåg var den hette, och tänker inte tråka ut någon med en kass förklaring på var den ligger. Några av Finns kompisar hade redan festat till det ganska ordentligt och var riktigt roliga. Frida hittade en annan Frida som hade en bästa vän som hette Jessica. Vi satt på biljardbord, några vi inte kände råkade i slagsmål, ölen var billig, musiken var bra och oväntad (Pink Floyd - Money på en pub? ja!). Jag hade svinkul och kom hem runt halv tre. Vilket är ovanligt tidigt, och väldigt bra.
 
Men tillbaka till nutid, jag måste fixa mig nu!

Senaste inläggen

Arkiv