Har varit huslig igen! Kände verkligen för någon form av "comfort food" som de säger i Amerika, men försökte ändå vara nyttig (poser). Då kändes en kryddig tomatsoppa med majs som ett bra alternativ!
 
Egentligen har jag snott större delen av receptet från Allt om Mat, men jag gjorde den vegetarisk och twistade lite.
 
Kryddig tomatsoppa med majs och borlottibönor! (4 portioner)
 
* Stek 1 hackad gul lök och 2 vitlöksklyftor i olivolja.
 
* Blanda i 400 g krossade tomater, ungefär en halvliter vatten, två grönsaksbuljongtärningar samt salt, peppar, timjan, cayennepeppar, och kanel efter smak. Låt koka i ungefär 10 minuter.
 
* Ha i 4 grovhackade färska tomater, en burk sköljda borlottibönor och en liten burk (kanske 180 g) majs. Låt koka några minuter tills tomaterna mjuknat men inte är sönderkokta.

1 kommentarer

kurt

17 Nov 2013 15:04

Låter smaskens
Det ska jag prova
Men jag tar nog mer vitlök ...

Kommentera

Publiceras ej

Senaste inläggen

Arkiv