Tänkte glo lite i arkivet på mina gamla boenden. Fick det till att jag har flyttat sju gånger efter att jag landade i Paris. Vet inte om det låter som mycket, men det känns inte som att jag har "flängt runt" speciellt mycket. Hur som haver!
 
 
Mitt första rum på Disney-residenset Pleïades delade jag med finländska Niina. Hon var väldigt into Yoga och åkte allt som oftast till Paris vid 5 på morgonen för att köra en morgonklass innan jobbet. Jag brukade sitta och lyssna på the Kooks, äta småyoghurtar och sätta upp lillebrors konst på väggarna.
 
 
 
 
När Miriams roomie började sno hennes saker kände vi att det var dags att flytta ihop. Vi fick ett nytt rum på Pleïades, i SÖDERLÄGE! Miriam hade börjat datea Florent då och var hos honom nästan jämnt, den perfekta roomien.  Jag brukade mest märka att hon hade varit hemma för att duscha och byta om ibland. Jag brukade äta körsbär, hänga utöver den franska balkongen eller på gräsmattan nedanför i solen. Vi hade midsommarfirande, Lea och jag sprang emellan våra rum för att hälsa på varandra titt som tätt. Jag gick in i fel hus för att jag trodde att Lea bodde där nästan lika ofta.
 
 
 
 
När Miriam och Florent till slut flyttade ihop på riktigt hittade jag en egen lägenhet via Disney i Val d'Europe. Den enda egna lägenheten jag någonsin haft, fin period i mitt liv.
Jag hade namnet på dörren, bjöd Lea på brunch och gjorde fint på min byrå.
När jag slutat på Disney och börjat jobba i Paris så fick jag leta ett bra tag innan jag hittade något centralt boende. Men tillslut så. Det var den flytten som jag började med traditionen att kolla på the Graduate och dricka öl medan jag flyttstädar.
 
 
Jag bodde inneboendehos svenska tanten Eva i 2a arrondisemanget. Mysigt bohemiskt. Svinkallt på vintern, men ändå finaste rummet jag haft. För att inte tala om takterassen, löjligt underbar!
Jag brukade göra sallader och kolla på Big Brother.
 
 
Sen flyttade jag hem till Sverige ett tag. När jag åkte hit till London hamnade jag först på hostel ett litet tag, men det räknas inte känner jag. Efter mindre än en vecka flyttade jag ju in hos det gamla paret Tom och Tania i Crouch End. Jättemysigt var det, hoppas att mina sena hemskomster inte störde dem alltför mycket. De var faktiskt väldigt förstående.
Nu bor jag ju härborta i Archway, men det finns inga bilder på det här rummet än haha. Det kommer så småningom.
 

Vad har hänt på senaste?
 
* Frida fann nya vänner och vi åkte till Camden. Sen blev jag trött på dem och gick fram till några snubbar som såg ut att vara med i the Cure och sa "you look like normal people, can i hang out with you for a little bit?" Och sen hängde vi ett tag. Mycket roliga människor träffade vi den kvällen!
 
* Field day hände. Gick med Mariya och hennes roomie Laila + Lailas american apparell peeps. Var kul men väldigt mycket elektronisk musik. Och alltid skrämmande att lämna norra London, vart verkligen en proper field day för mig. Boandade med Paulo på Donken och tuben.
 
* Grillade med Frida och Tobbe! Så himla efterlängtad mat. Och efterlängtat att möta Tobbe, detta mytomspunna väsen!
 
* Betalade deposition på ett rum jag ska hyra i ett gammalt hotell. Blir kvar i mys-Archway, vilket känns bra!
 
 
Igår rusade jag till Camden efter att ha stängt kontoret vid 23 för att gå ut med Frida och två av hennes Sundsvallsbuddies. Vi hade svinkul!
 
Vaknade vid halv tio. Jag gick och gjorde snabbkaffe, la mig igen och somnade om tills typ 13. Så det var bara att duscha och gå till jobbet. Fint att ha mellon som distraktion. Lynda Woodruff är ju något av det roligaste jag har sett på länge, haha.
 
 
 
Annars har jag haft den här på hjärnan i några dagar nu. Så himla fin estetik i videon också.
 
Ibland (ganska ofta) får jag perioder när jag lyssnar på en sång på repeat så mycket jag kan. Direkt när jag startar datan och mp3, men kanske mer irriterande för mina medmänniskor när jag gör det på puben.
 
Kan ju tycka lite synd om mina flatmates också, men det är tur att jag gillar att lyssna med låg volym. Någon måste vara sån också! Simma mot strömmen!
 
Kommer så väl ihåg när jag kom in på en av de första förfesterna i Florents lägenhet i Montrouge. Jag och Hilal hade pratat i kanske två minuter när han ba "Du gillar inte när musiken är så hög va?". "Det är väll helt ok." svarade jag fast jag verkligen inte gör det, hur fan ska man kunna samtala på franska när Florent spelar sina egna DJ-verk på högsta volym liksom? "Nej, det gör du inte. Jag kan se det på dig. Florent skärp dig." svarade i alla fall Hilal och Florent skruvade lydigt ned. Ibland kan jag sakna en finkänslighet som franskar ofta har, väldigt receptiva är dem ofta.
 
Men nu blir det varm choklad och sen sova.

Senaste inläggen

Arkiv