...borde dem höra om vilken dag jag hade igår.
 
* Jag går upp tjugo i 7 och är på jobbet 8. Jag tjänar £9/h (ca. 92 sek) i timmen på det jobbet, och det är bra för att vara ett "vanligt" jobb i London. Obekväm arbetstid föresten, är du prinsessan på ärten? Sånt finns inte utanför Sverige vad jag hört.
 
* På lunchen sticker jag till närmaste internetcafé för att scanna dokument och skriva ut flygbiljetter. Ägaren hej:ar på mig för jag har varit där kanske en gång i veckan i en månad nu.
 
* Slutar jobbet vid fyra, rusar till banken för att beställa nytt bankkort eftersom någon ficktjuvade min plånis dagen innan. Det visar sig att tanten bara kan byta adress i bankens system åt mig, för att beställa kort måste jag ringa ett nummer.
 
* Tankar på mobilen £10 som du egentligen inte har att spendera just nu. Ringer depositiongrejen som har min deposition för min förra lägenhet för att fråga om en kod jag inte har men borde ha. De säger åt mig att ringa min mäklare. Ringer mäklaren, de säger att dem ska ringa upp. Dem ringer inte upp, jag ringer upp. Dem ger mig koderna.
 
* Får sms av min hyresvärd som vill att jag ska betala hela hyran för nästa månad (£480/5000sek för ett rum i en lägenhet jag delar med tre andra) i kontanter innan jag åker till Sverige eftersom rentday infaller när jag är i Sverige. Det skulle vara innan jag får lön, dem pengarna finns inte. Svarar att jag kan föra över dem på bankkonto när jag fått min lön (innan rentday). Hon svarar inte på sms.
 
* Åker hem och försöker få tillbaka mitt saldo från det stulna Oyster Card:et (sl-kort), men bränner istället ca £7 på telefonkö.

* Orkar inte köpa mer telefonsaldo utan skjuter upp resten av samtalen jag borde ringt.
 
* Hyresvärden svarar till slut att det är okej att jag för över pengarna via internet. Tur det.
 
* Försöker spara pengar på grund av tillfällig pankhet, så stannar hemma och kollar på Catfish: the TV series och äter linssoppa.
 
Missförstå mig rätt, ofta är det det helt fantastiskt att bo utomlands, men det är mycket hustlande också.
 
När Mariya, som också bor här, var hemma några månader i somras frågade hon hur det var i London. Jag svarade något i stil med "jag var på fest för åtta timmar sen, har redan hunnit jobba och gnälla på agencyn att jag inte har något varmvatten hemma. Så allt är som vanligt i London." Just den dagen var kanske lite extrem, men det sammanfattar min poäng snyggt.
 
 
Ending on a good note.
 
Mamma och Martin var ju på besök i slutet av november, och jag kände att det var läge för bildbevis på det nu.
 
 
Random dude: Is it true that short girls like tall men?

Mariya till mig: Kallade han precis mig en man?
 
Får mig att tänka på den där reklamen där någon säger "ursäkta mig", men en hörselskadad hör "du äcklar mig".
 
Har hållt på med att flytta och städa på senaste. Hade besök från mamma och Martin också. Var ute med Mariya och tog några öl på Cobden igår. Idag ska jag nog gå på den här eller den här utställningen. Först utmaningen att ta sig ur sängen.

Senaste inläggen

Arkiv