Typ hela sommaren har varit lite såhär.
 
 
Imorse sa jag lite såhär
 
 
Nu känns det lite blandat men mest så här. Notera hur det blir mer och mer mainstream. :P
Jag åkte ju till Prag med pappa och mina brööder för ett tag sen, och det var awesome! Verkligen en stad jag vill tillbaka till, så bildbomben blir lite av en guide till mig själv för framtida besök. ;)
 
Jag trodde att det skulle vara mycket fler turister och mycket mer klaustrofobiskt iom att stadskärnan är lika stor som Stockholm, men att Prag är den fjärde (eller var det femte?) mest besökta staden i Europa. Men det var verkligen inte så farligt alls!
 
Det var dessutom första resan på länge som jag var i ett land där jag inte kan språket alls. Eller jo, jag kan säga god dag och please haha.
 
 
Lite bilder från vår första lunch på hotellrestaurangen och utsikten från vårt rum upp mot Pragborgen! Vi bodde precis vid Karlsbron på At the Golden Scissors vilket gav lagom promenadavstånd till hela staden, och dessutom hade de en otroligt fräsh hotellrestaurang med resonabla priser!
 
 
Två av statyerna på Karlsbron.
 
 
Vi gick på upptäcksfärd i grönområdet (i brist på bättre ord) vid Pragborgen, det var fint där och kändes lite som att man ramlat ner i the rabbithole.
 
 
Killarna posear, alltid lika fierce.
 
På promenaden bilderna är tagna från gick vi till en second handbutiken Vetesnictvi och låg på Vitezna 16 (skriver av Lonely Planet haha). De hade lite allt möjligt av allmänna retroprylar och Sovjet-memorabilia till Myrorna-priser. jag köpte två passe partouter för ca 60 sek som ägaren beskrev kom från "old times", jag gissar på gamla tidningar. Mycket fina!
 
På samma promenad (på gatan Národni trída måste det ha varit) stötte vi på en tebutik, där ett sött litet hippietroll var biträde, som bland annat sålde te per påse för typ 7 tjekiska kronor styck (ungefär... 2 sek?). Jag ångrar att jag inte gick mer crazy därinne, för de teer jag hittills smakat var supergoda!
 
 
Jag hittade toaletten från himmelen på stället med dyrast öl för hela resan. Men om toaletten har en dörr som öppnar sig själv när man trycker på en knapp och luktar hallonsoda så känns det ok att betala 50 sek för en öl, haha. Jag förstår att det låter lite sjukt att vara så taggad över en toalett, men den var verkligen helt insanely näjs.
 
 
 
Vi var vid John Lennonmuren och Miche klottrade lite.
 
 
 
De flesta restauranger i Prag kör på klassisk tjeckisk mat (inte helt överraskande), till exempel U Fleku där pappa tar sig en shot på första bilden. Just U Fleku var väldigt proffsiga (de har ju funnits sen 1400talet, så de har väll lärt sig) och bytte gärna ut de konstiga teckiska dumplingsarna, som är något underligt kokt bröd, mot färska grönsaker åt mig vilket uppskattades.
 
Inte för att gulasch inte är supergott, men mastiga kötträtter flera gånger om dagen kan ju bli liite mastigt.
Då känns restaurangen vi åt på sista kvällen som ett fantastiskt alternativ! Den hette Zlaty Strom, man går över Karlsbron mot nya stan och fortsätter rakt fram till en av de första restaurangerna med typ utefåtöljer på terassen. De hade en jättestor meny, vilket oftast brukar vara ett dåligt tecken, men maten var jättefräsh! Pasta, risotto, matiga mackor, pizza, och även klassisk tjeckiskt! Restaurangen är även hotell och bar/club.
 
Så kort och gott, fantastisk stad. Vi såg mycket som inte kom med här också, typ judiska kyrkogården och Vaklavplatsen.
 
Något man kan skippa är Petrinparken tycker jag. Om man inte är i Prag tillräckligt länge för att köra parkhäng en hel dag, eller om man har barn och vill gå till MYSTERIGROTTAN. Vilket vi skippade, haha.
 
Ett måste däremot är ju självklart att läsa Kafka på planet och andra lediga stunder!
 
 
 
Ligger här i sängen och väntar på att håret ska torka. Under tiden insuper jag den förtjusande doften av min Body Butter med brazil nut! Jag hade helt glömt bort hur gott den luktar eftersom jag inte smörjer in hela kroppen varje dag (inte gjort nu heller, haha). Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva det, som créme de marrons (typ spec-nutella utan choklad och mer nötig)? Hur som helst faantastic!

Senaste inläggen

Arkiv