Story of my life!! Hehe, neej...

Såg i alla fall den där filmen imorse, är alltid så seg att se såna filmer som alla gillar för det känns alltid som att de kommer vara torra.

Den var inte alls vad jag förväntade mig! Jag blev väldigt positivt överraskad. Älskar Zooey Deschanel till att börja med. Inte hennes karaktär dock, jobbig svikande djävel. Men den var rolig, smart, fantastisk.

Jag har dock ett problem med denna filmen. Det är svårt att förklara så jag ska ta ett exempel. Summer säger vid en punkt att hon satt och läste Dorian Greys Porträtt när ngon kom fram och frågade henne om boken. Boken omtalas inte mera utan titeln nämns bara i den meningen utan någon diskussion alls. Det här, mina vänner, är vad jag kallar att namedroppa. Helt onödig info, men som försöker få talaren att framstå som bildad.

Jag gillar Oscar Wilde, hans noveller är marvelösa, men Dorian Greys Porträtt är i mitt tycke en mycket platt bok. Den har en bra premiss, men är inte berättad på ett så bra sätt som den hade kunnat berättas på.

Därför stör jag mig på att alla läser den bara för att kunna droppa namnet i förbigående som för att kunna säga "jag läser Oscar Wilde, därför är jag bildad intressant och annorlunda". Vad jag hör är snarare "jag har tvingat mig igenom en bok på typ 250 sidor för jag hörde att coola människor läser den eftersom Oscar Wilde är 1800talsförfattaren med mest edge (medelhavspojkar), intalat mig att den var bra och tycker att detta gör mig till en kultiverad person med ypperlig smak".

Jag vet att det är lite småaktigt och onödigt att irritera mig så mycket på detta fenomen, och kanske därför är det ett så starkt personligt steg att jag kan komma över det tillräckligt för att gilla den här filmen. Grattis till mig. ;)


Var hemma hos Miriam igår. Vi började med att leta efter skor och höstjacka till oss båda och mössa till henne i köpcentret vid Port d'Orleans, hittade inget. Varför är alla fina skor högklackade? Miriam känner sig för lång för dem och jag... pallar helt enkelt inte.

Efter en lunch på Paul hade vi Sol, Fest och Oroliga Föräldrar-marathon. För det är så coola vi är. Åt ost och drack Desperados gjorde vi också.

Lyckades precis hinna med sista tåget hem och nu är jag här. Funderar på om dagen ska spenderas med att spela sims eller om jag ska get my shit together och åka in till stan. (känner att intresseklubben kopierar det här inlägget rakt av till sin egen blogg)Väcktes i morse av att chefen på en restaurang ringde mig. Sen somnade jag om. Sen tänkte jag att klockan var 11 och jag behövde pengarna, så jag ringde upp henne. Hon vill att jag ska börja jobba den 7e november!

Restaurangen serverar typ "mexikansk mat", dvs burritos och tacos. Lite snabbmat, precis i mitt hjulhus.

Hon nämnde dock att det är varje kväll mån-lör, så jag lär ju få dra in lite på mitt sociala liv. Men med tanke på hur snabb omsättning jag har haft på jobb senaste tiden känner jag inte att jag behöver oroa mig så mycket. Livet kan ju se helt annorlunda ut en månad från nu ändå.

Dagen har hittills tillbringats med att spela sims. Nu ska jag till min concierge med lite papper, sen till auchan för att köpa saft och kakor (true story) och sen förmodligen kolla på någon film.

Senaste inläggen

Arkiv